ОРГАНІЗАЦІЯ ХАРЧУВАННЯ ПО-НОВОМУ

Останнє оновлення: Середа, 05 січня 2022, 14:44
Перегляди: 345

 

 

ШАНОВНІ БАТЬКИ!

З 01.01.2022 ми працюємо за новими нормами та Порядком організації харчування у закладах освіти (Постанова КМУ від 24.03.2021 №305) Відповідно до нових норм організації харчування обмежено споживання жирів рослинного і тваринного походження, солі та цукру ( до 3-х років вживання цукру взагалі заборонено). До норм не включено ковбасні вироби, сосиски, рибні, м'ясні та плодоовочеві консервації, кондитерські вироби, випічку, через те, що вони містять високий вміст солі, цукру, а деякі з них консерванти та трансжирні кислоти, що суперечить  принципам здорового харчування.  Зменшено кількість споживання хліба та картоплі.         

Натомість збільшено кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп та бобових. Значно збільшено споживання фруктів та страв з овочів. Вилучено таблицю заміни харчових продуктів, що пов’язано з принципами раціонального харчування. У технології приготування страв перевага надається відварюванню, тушкуванню, пасеруванню, запіканню, приготуванню на пару. Такі зміни прийняті з метою врегулювання організації харчування дітей з огляду на принципи здорового харчування, приведення енергетичної цінності раціону, структури харчування до норм фізіологічних потреб населення в основних харчових речовинах і енергії.

Шановні батьки, будь ласка, дотримуйтесь цих вимог при приготуванні страв вдома. Лише разом з вами ми зможемо виховати культуру споживання їжі у наших дітей.